Bergvärme

Bergvärme sänker dina energikostnader

Att installera bergvärme är ett utmärkt sätt att sänka dina uppvärmningskostnader. Har du ett vattenburet värmesystem i ditt hus och eldar med panna, eller kanske till och med direktel till radiatorerna så har du verkligen en vinst att göra genom att borra för bergvärme.

Vi kan hjälpa dig med allt från planering till borrning för bergvärme i Norrtälje. Vi har alla ceritfikat, behörigheter - och inte minst alla maskiner - som behövs för att hjälpa dig med en säker och välplanerad borrning när du vill installera bergvärme.

Borra energibrunn

Det första steget mot bergvärme är att vi borrar en så kallad energibrunn, ett mycket djupt och mycket smalt borrhål, rakt ner i berget under din tomt. En energibrunn skiljer sig alltså i praktiken inte så mycket från en bergsborrad dricksvattenbrunn. Men istället för att leda vattnet i brunnen till huset så för man i energibrunnen ner en slang med ett köldmedel, som leder den solenergi som finns lagrad i berggrunden upp till huset.

I huset så förstärks värmen genom en värmeväxlare och överförs till husets vattenburna värmesystem. Det fantastiska med bergvärme är att det fungerar året om, även på vintern, eftersom temperaturen nere i berget alltid håller ungefär samma temperatur. Och även om det krävs en del el för att driva bergvärmepumpen, så är den mängden verkligen försumbar jämfört med att driva radiatorer med direktel.

Vi hjälper dig att borra för bergvärme i Norrtälje

I Norrtälje finns utmärkta förutsättningar för effektiv bergvärme, eftersom klimatet är relativt milt och berget inte ligger särskilt djupt. Hur djupt vi måste borra beror förstås på förutsättningarna på just din tomt. Vi hjälper dig gärna genom att komma och titta på din tomt och se vilka möjligheter som finns att borra och installera bergvärme.

Välkommen att höra av dig via vårt kontaktformulär om du är intresserad av att borra för bergvärme på din tomt i Norrtälje. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Vi hjälper dig att borra för bergvärme i Norrtälje